We Klussen wat af!

Oj oj oj, het is alweer veel te lang geleden dat we een blog hebben geschreven. De laatste was begin februari en nu is het alweer eind april. De tijd vliegt en het is eindelijk mooier weer en een stuk langer licht. En dat betekent, Klussen! (Ja, met uitroepteken en een hoofdletter K). 

Helaas mogen we nog niet reizen dus de vele mensen die aangegeven hebben om te willen komen helpen kunnen niet komen. Dat betekent dat we met z’n tweeën aan de gang zijn gegaan. 

We hebben de veranda uitgebouwd, een hek om het huis gezet, de voorgevel en de trap aangesmeerd en opnieuw in de verf gezet, de tuin aangepakt en voor een groot deel stenen aangebracht, nieuwe garagedeuren laten installeren en de oprit van een nieuwe laag stenen voorzien. De hele aanblik van het huis is dus weer netjes en daar zijn we heel blij mee. 

De foto’s hebben we op de site geplaatst. Ook staan er een aantal in de nieuwsbrief. Hier en daar moeten we nog met planten aan de gang maar het begint ergens op te lijken. Ook is het afwachten wat er van de bestaande beplanting gaat opkomen. Toen we hier in de zomer waren was de tuin behoorlijk begroeid dus we gaan zien wat het gaat worden en dan kunnen we ons daarin ook weer uitleven.

Ondertussen dartelt onze Bobby vrolijk om ons heen. Wat is het leuk om weer een pup in huis te hebben. Uiteraard is het veel werk maar hij doet het super goed. Hij slaapt de nachten door en weet zichzelf ook te vermaken overdag. ‘s Avonds heeft hij zijn vliegende uurtje maar dat hoort bij een pup. Linda gaat af en toe met hem op training en daar plukken we ook al langzaamaan de vruchten van. Hij is nu 20 weken en groeit als kool!

Zoals we de vorige keer vertelden, is ons persoonsnummer binnen en hebben we noodzakelijke dingen als een BankId en verzekeringen kunnen regelen. Ook hebben we de auto ingevoerd en deze staar nu ook op mooie witte Zweedse platen. Linda heeft haar zzp bedrijf kunnen starten en zo komen we steeds wat verder.

 De volgende stap is het verbouwen van de huisjes want we willen natuurlijk ook met de B&B beginnen. Het kleinste huisje is prima opknapbaar en daarvan is de basis ook goed. Het grotere huisje is nog een uitdaging. Hier moeten we een aannemer in hebben om ons te kunnen adviseren of de vloerbalken, het dak en de rest van het huis te behouden zijn of dat het beter is om er helemaal een nieuwe op te zetten. We hopen op verbouwen omdat het grootste huisje ook nog de meeste charme heeft en het eerste huisje op het stuk grond was.  We hebben van een oud bewoonster, die hier in het dorp woont, mooie foto’s gekregen van hoe het vroeger was. En dan hoort het huisje er eigenlijk wel bij. Maar goed, we zullen zien of dat haalbaar is. Binnenkort komt er iemand kijken en dan weten wat we kunnen gaan doen. We hopen jullie daar de volgende keer een update over te kunnen geven. 

nl_NLNederlands