Daar gaan we dan!

Na 3 jaar van dromen van een emigratie naar Zweden gaat het nu echt gebeuren! Ons huis in Wildervank is verkocht en een nieuw huis in Fagered is gevonden. 2 oktober krijgen we de sleutel van een prachtig blauw houten huis met 2 kleine rode stuga?s erbij. Deze stuga?s hebben een renovering nodig en zullen we daarna als B&B gaan verhuren.

In voorbereiding naar deze stappen hebben we al 3 jaar Zweedse les gehad via Bureau Svejo in Groningen. Lerares Jorieke geeft les via Skype en via leuke lesmethoden en dat geeft ons een goede basis met de taal.

Afgelopen zomer hebben we reeds een bankrekening kunnen openen en veel contact gehad met diverse instellingen om alles voor de emigratie te kunnen regelen. Gelukkig met veel hulp van Lilian, mijn beste vriendin, schoonzus en in deze tijden zeker onze steun en toeverlaat in Zweden!

11 oktober reizen we, met 2 bakwagens en een VW crafter vol met spullen, naar Fagered! We hebben er ongelooflijk veel zin in maar er moet ook heel veel geregeld worden. Via deze korte blogs zullen we jullie op de hoogte houden van alles wat bij deze leuke grote stappen komt kijken. Leuk dat je meeleest!

sv_SESvenska