Opzij, opzij, opzij

“Opzij opzij opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijke haast…”

Zo voelt het, met nog 2 weken te gaan voor we vertrekken. 

Wat komt er een hoop op je af! Gelukkig hebben we in Zweden onze lieve schoonzus Lilian en Carina. Carina is van Sparbanken en zij regelt, zonder dat we haar echt ontmoet hebben, heel veel voor ons. De geruchten over de zweden die zich alleen maar bureaucratisch opstellen en niet flexibel zijn, blijken voor ons absoluut nog niet van toepassing gelukkig. 

Financiering, bankrekening, verzekering, slotenmaker, energie en internet zijn allemaal geregeld of staan in Zweden klaar om ingezet te worden. Hier in Nederland hebben we dan wel weer wat minpuntjes in de boete voor het stroom omdat we eerder stoppen met ons contract, (Euhhmm wij willen nog wel het contract uitdienen maar jullie leveren niet in Zweden, dus nu moeten we betalen voor iets dat jullie niet kunnen?) en ook de gemeente Veendam moet weer eens krom doen. Maar goed, toch zijn veel van de dingen op de ToDo lijst al afgevinkt. 

Nog een aantal koffiedrink- en gedag-zeg-afspraken, naar de kapper, een afspraak bij de tandarts, bezig met de website en inkopen doen voor de voorraad die meegaat naar Zweden. Ook de hele medicijnvoorraad voor Jack is ingekocht. 

Daarnaast pakken we in en gooien we weg. Ik ken de man bij de stort werkt al bijna bij zijn voornaam en weet hoe hij zijn koffie drinkt. Het huis staat vol met dozen en we openen vaak kasten die reeds leeg zijn (oh ja, das al ingepakt…). En dan staat je halve huis al ingepakt en ook alles in de tuin staat al inpakklaar, en dan krijgen we ineens nog mooi weer! Lekker buiten zitten was er helaas niet meer bij maar eigenlijk hadden we daar ook geen tijd voor.

Op het werk staat het ook in het teken van gedag zeggen en overdragen. Het is een daar een heel dubbel gevoel. Maar gelukkig blijven we, weliswaar op afstand, nog wel betrokken bij onze werkgevers en is afscheid nemen dus niet helemaal definitief. 

Al met al is het dus flink aanpoten maar uiteindelijk met een mooi doel. We kunnen niet wachten tot we richting Zweden kunnen! Nog 2 weken te gaan…

nl_NLNederlands