Sleutels zonder handtekening

In ons Blog nemen we jullie deze keer mee in de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Vorige week vrijdag ontving schoonzus Lilian de sleutels van ons huis in Fagered. Lilian woont al 14 jaar samen met Haijo?s broer Robert in Zweden. En zij mocht voor ons de sleutels in ontvangst nemen. Top geregeld! 

Ook had Linda haar laatste officiële werkdag in dienst bij Century. Mixed feelings. Ze is verwend met prachtige woorden en cadeautjes maar gaat de collega?s erg missen. Gelukkig blijft ze straks nog wel digitaal aangesloten. Heel fijn dat dat kan.

 Zaterdag zijn Robert en Lilian naar het huis in Fagered  geweest om het gras  te maaien en wat schoon te maken. Het ?wat schoonmaken? bleek iets lastiger dan gedacht. De vorige eigenaar heeft alles geverfd met saus, ook de deuren en wat kastjes, met als gevolg dat dat allemaal loslaat als je er een doek overheen haalt… Lilian heeft er een dikke klus aan gehad en dat staat ons nog te wachten. Maar…. het huis staat er nu eerst weer netjes bij en daar zijn we ze erg dankbaar voor. 

 De Corona regels zijn weer aangescherpt en Haijo moest weer thuis gaan werken. We hadden natuurlijk net alle beeldschermen en de laptop al ingepakt… Maar weer uitpakken dus. De regels voor reizen naar Duitsland en Denemarken zijn aangescherpt maar gelden niet voor mensen die op doorreis zijn. We kunnen tot nu toe dus nog zonder problemen op weg straks. We blijven duimen dat dat ook zo blijft. 

 Ons mooie plekkie aan de Olmenlaan zou dinsdag worden beschreven bij de notaris. Maar helaas was er een foutje gemaakt en had de bank gaan geld overgemaakt. Tekenen lukte dus dinsdag niet. Daarom moesten we de notaris machtigen om voor ons te tekenen de volgende dag. Met als bijzonder resultaat dat zowel het huis dat we kopen als die we verkopen niet door onszelf getekend is. Maar alles is goedgekomen. De familie Tonkes gaat aan de Olmenlaan een fijne plek krijgen en we zijn ze erg dankbaar dat we nog een paar dagen mogen verblijven in ons, of eigenlijk nu hun huis. Dat scheelt heel veel gedoe. 

In de tussentijd pakken we in en regelen we de laatste dingen. Het wordt steeds kaler in huis en de dozen stapelen zich op. Linda maakte nog pasta en wilde wat kaas raspen en tja.. dan is de rasp al ingepakt. Met een knoflookpers lukt het ook weten we nu! Je wordt wel vindingrijk. 

Haijo had donderdag zijn laatste werkdag op de zaak, ook hij is verwend met mooie kado?s en mooie woorden. Bij sommige collega?s zelfs een traantje gevallen. Afscheid blijft lastig al is het niet helemaal afscheid. Ook hij is blij nog de kans te krijgen om door te werken op afstand. 

 De laatste dagen zijn nu aangebroken en natuurlijk loopt ook hiermee niet alles zoals we hadden gepland. Zwager Henry, die zou helpen inpakken zaterdag moest zich afmelden ivm een plotselinge operatie aan zijn oog en zwager Frank, die mee zou komen inpakken en ook mee zou naar Zweden is door zijn rug gegaan en ook zijn optreden is onzeker. Gelukkig hebben we veel inpakkers en backup dus het komt vast allemaal goed. Het hoort erbij zullen we maar zeggen…

Vandaag zijn alle bussen ingepakt en staan we klaar voor vertrek. Een leeg huis en 3 volle bussen zijn het resultaat. Harde werkers, bedankt voor het helpen! We nemen nog een gin-tonic in een plastic beker en dan slapen. Vertrektijd 04:00 morgenvroeg. We zullen jullie in de het volgende blog meenemen op reis! Hou de site in de gaten.

en_GBEnglish (UK)