December 2022


Het is bijna Kerst 2022 en dat betekend dat we alweer meer dan 2 jaar in Zweden wonen. Het klinkt uiteraard cliché maar wat is de tijd snel gegaan! Het is nu absoluut weer tijd voor een nieuwe blog. 

Wat zitten we hier, ook na 2 jaar, nog erg op onze plek en wat zijn we blij dat we de stap om te emigreren gemaakt hebben. Ons leven is zoveel minder stressvol dan het was in Nederland en hoe heerlijk is het om elke dag midden in de prachtige natuur van Zweden te mogen wonen. Uiteraard zijn er ook minder leuke dingen of zaken waar je aan moet wennen maar we vinden het hier nog steeds heerlijk! 

De Bed & Breakfast loopt vanaf het begin goed en we hebben al veel verschillende mensen mogen ontmoeten en verwelkomen. We staan op Airbnb wat veel gasten bereikt, zo hebben we nederlanders, zweden, denen, noren, duitsers, zwitsers en zelfs iemand uit Tsjechë in de stuga gehad voor 1 of meer overnachtingen. De recensies die terugkomen zijn erg goed en Linda mag zich al superhost noemen op hun website. Het eerste dat we checken als mensen weer weggaan is het gastenboek. Het is erg fijn om te horen dat mensen het naar hun zin hebben en voornemens hebben om terug te komen. We hopen dit komend jaar door te kunnen zetten. In het voorjaar gaan we ook kijken naar de mogelijkheden met de ruimte die het 2e huisje gaat achterlaten. We gaan deze laten slopen en waarschijnlijk ruimte maken voor 2 campers. We gaan hierover met de gemeente in gesprek, dus later horen jullie hier meer over.

Om iedereen goed op de hoogte te kunnen houden hebben we de website vernieuwd! Alles in een nieuwer jasje, meer foto’s en als klap op de vuurpijl is de website nu ook beschikbaar in het engels en zweeds. De vertalingen moeten wel zelf gedaan worden en dat blijkt toch weer een uitdaging. Linda haar zweeds is redelijk goed maar teksten vertalen is nog wel lastig. Daarom hebben we de hulp ingeroepen van wat dorpsgenoten en dan blijkt de hulpvaardigheid wederom erg hoog in Fagered. Iedereen die ik gevraagd heb om mee te kijken en te denken komt terug met de mooiste verbeteringen en teksten. Het is zo fijn om zulke feedback te krijgen en mensen je willen helpen. Het maakt dat je je nog steeds erg welkom voelt! 

In ons woonhuis blijven we ook nog steeds nieuwe dingen bedenken en verbeteren. De keukenkastjes zijn allemaal gespoten en we hebben nieuwe achterwanden geplaatst, zo is de keuken weer mooi up to date. We hebben openslaande deuren in de werkkamer laten plaatsen en daarachter komt een 2e overdekte veranda. Deze gaan we in het voorjaar realiseren. Ook hebben we in de werkkamer en in de hal nieuwe pvc laminaat gelegd. Het blijft leuk om langzaam alles naar je eigen smaak te veranderen. Volgend jaar staan dus in ieder geval de 2e veranda en de vloer in de keuken op het wensenlijstje. En uiteraard wat we verder nog bedenken. We houden van klussen en de foto’s zijn te zien bij de foto’s hier op de website. 

Sinds september hebben we een nieuwe pup erbij. Bella is een hamiltonstövare, een jachthond die een super maatje is voor Bobby. Samen zijn ze echte vriendjes. Ze groeit Bobby al bijna voorbij en zal uiteindelijk zo’n 10cm groter worden dan hij is. Het is erg gezellig met 2 kwispelstaarten in huis! Wisten jullie trouwens dat ook een huisdier welkom is in onze stuga? Vraag naar de mogelijkheden! 

We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een gezond 2023! 

nl_NLNederlands