Bijna een jaar in Zweden

Het is eind september en we kunnen het bijna niet geloven maar we wonen al bijna een heel jaar in Fagered. Wat gaat de tijd ontzettend snel en wat voelen we ons nog steeds enorm thuis hier. We hebben nu bijna alle seizoenen meegemaakt en elk seizoen heeft toch wel zijn charmes. 

We hebben een prachtige zomer gehad! Veel zon, warmte en weinig regen met als gevolg dat we vanaf begin mei tot vorige week gewoon heerlijk in de korte broek konden lopen. We hebben genoten van het mooie weer en nu komt de herfst er met volle vaart aan. De eerste nachtvorst hebben we zelfs al gehad. 

Omdat het reizen weer wat makkelijker is geworden hebben we ook eindelijk onze mooie plek met familie en vrienden kunnen delen. We hebben een aantal weken visite gehad wat erg goed is bevallen. Heerlijk om iedereen de mooie omgeving waarin we mogen wonen te laten zien en bij te kletsen. En ook al betekent het dat wij wat vaker op de mooie plekjes komen met steeds wisselende samenstellingen, we genieten er elke keer weer van. Een bezoek is nu veel intenser omdat je toch een aantal dagen samen bent en dan kom je ook tot andere gesprekken dan dat je bij een gewone kop koffie bij elkaar doet. Het worden zo waardevolle intense weken. Mooie herinneringen maken we samen.

De verbouwing van het kleinste huisje schiet nu erg op. Het heeft allemaal wat langer geduurd dan van te voren gehoopt maar sommige dingen heb je niet in de hand. We hebben erg lang moeten wachten op de elektriciën en de loodgieter maar toen ze eindelijk geweest waren konden we aan de slag. De nieuwe badkamermuren en deur zitten erin. Alles is geïsoleerd en met de hulp van Linda’s vader is ook het plafond vernieuwd. De vloer is verstevigd op een aantal plaatsen en er staat een leuke kleine keuken met kookplaat en koelkastje klaar om geïnstalleerd te worden. We zijn bezig de muren te bekleden en nu begin je echt resultaat te zien van al ons harde werk. Er moet nog wel heel wat gebeuren maar het krijgt steeds meer vorm. Over een paar maanden verwachten we dat de eerste gasten er gebruik van kunnen maken. We kijken er naar uit. 

In het dorp voelen we ons vanaf dag 1 welkom en proberen we ons ook te mengen met de lokale bewoners. Gelukkig vindt iedereen het leuk dat we hier wonen en dat het huis zo opknapt. We maken veel contact en kennen steeds meer mensen. Afgelopen weekend deden we mee aan het jaarlijkse fietsfeest. We werden gevraagd om mee te doen maar we hebben geen fietsen. Ik vroeg daarop of we ook alleen konden feesten zonder fiets maar dat ging niet. Hoe moet je anders bij iedereen komen? Gelukkig werden er spontaan fietsen te leen aangeboden door een dorpsgenoot en zo konden we meedoen met dit leuke concept. Iedereen die meedeed kreeg een gerecht toegewezen, voor-, hoofd- of nagerecht en dat moest je dan gewoon thuis maken. Mensen die eerst niets hoefden te maken gingen op de fiets naar het voetbalveld en trokken een lootje met de naam van de mensen waar ze heen konden fietsen en genoten dan bij deze mensen in huis van een gerecht en het gezelschap (en een beetje drank..) en zo ging het elk gerecht weer. Je kwam dus in verschillend gezelschap bij verschillende mensen over de vloer en ook mocht je mensen ontvangen in je eigen huis. Erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen. En helemaal als de tongen wat los komen naarmate het later werd. Heel wat mensen konden leuke verhalen vertellen over ons huis. Geweldig om allemaal te horen en contacten op te doen. Volgend jaar doen we zeker weer mee. 

En zoals gezegd valt de herfst nu in en die brengt ook weet prachtige kleuren en paddestoelen met zich mee. We zullen proberen om weer wat foto’s op de we site te plaatsen zodat jullie ook wat mee kunnen genieten en als het huisje klaar is zijn jullie natuurlijk ook welkom om die eens te huren en mee te genieten van de rust en de natuur hier. We houden jullie op de hoogte!

nl_NLNederlands