Begin 2021

Het is alweer Februari dus tijd voor een nieuwe Blog! Na een rustige kerst en oud en nieuw waren we weer helemaal klaar voor 2021! Er is veel gebeurt in de afgelopen weken.

Ten eerste is eindelijk de elektricien geweest! Daar hebben we vanaf oktober op gewacht. Die mensen hebben het ook hier heel erg druk en het je moet dus lang wachten tot je aan de beurt bent. Eerst hadden we een elektricien gevonden die, in oktober, na volgende week zou komen. Dat duurde dus tot begin december en toen reageerde hij niet eens meer op onze berichten en telefoontjes. Beetje raar en dus toch maar op zoek gegaan naar een ander, die het net zo druk heeft en die wel half januari kon komen. Dus nu is het stroom weer veilig en mooi weggewerkt bij de afwasmachine, de droger en de wasmachine. Ook werkt de buitenlamp weer en de verwarming in het toilet. Er zijn zowel boven als beneden, aardlekschakelaars gemonteerd. Bij het openmaken van de stoppenkast boven kwamen er 10 (!!) muizenskeletten uit gevallen. Maar de elektriciens hebben alles weer mooi opgelost en geaard. We zijn blij dat het nu allemaal een stuk veiliger in huis is. 

We hebben verder ook niet stil gezeten want we hebben de hal en de keukenmuur geschilderd en er is een pelletkachel in de keuken geïnstalleerd. Ook ligt het dak, sinds vorige week vol met 21 zonnepanelen. Het installeren van de pelletkachel kreeg nog een spannende wending omdat de installateur ons na installatie, tussen neus en lippen door, vroeg of we de kachel al hadden aangemeld bij de gemeente. Dat hadden we dus niet… Geen idee dat dat moest. Maar het was volgens de installateur geen probleem en zo gepiept met een formuliertje op internet. Linda heeft dat onmiddellijk gedaan en kreeg een mooie mail terug van de gemeente dat we voor installatie, dit moesten melden met tekeningen e.d en er na het verkrijgen van een startbewijs, de pelletkachel geïnstalleerd mocht worden. Tja, hij stond er al in… Dus hebben we maar een mail met heel veel info en excuses terug gestuurd en verteld dat hij reeds in de keuken stond. Gelukkig was het niet zo’n probleem en kregen we toch vrij snel ons startbewijs en later onze toestemming om de kachel te gaan gebruiken. We hebben direkt maar nagevraagd of zonnepanelen ook aangevraagd moesten worden maar dat was niet nodig. Deze liggen nu op het dak, en als de sneeuw eraf is, kunnen ze aangesloten worden. 

Want sneeuw dat hebben we! Sinds een paar dagen is het echt winter. Met een laagje sneeuw van zo’n 8 cm en temperaturen zo rond -7 graden. Eindelijk het zonnetje erbij en dat zorgt voor mooie foto’s. Die zijn te zien bij de foto’s op de website. We genieten van de mooie plaatjes en Linda heeft geleerd dat je niet overal met de auto stil kan staan om mooie foto’s te maken. Dit deed ze op een weg met een kleine helling en toen ze weer weg wilde rijden kwam er geen grip. Ook na een paar keer proberen, kwam de Audi niet van zijn plek. Pas na een rug vol zweet en een stuk achteruit rijden, waar de weg weer wat rechter was, kwam er weer grip. Foto’s maken onderweg laten we maar even voor wat het is. 

Voor de huisjes die we gaan renoveren en straks willen gaan verhuren hebben we de water en de stroomvoorziening gevonden. Het is fijn om te weten dat dat allemaal nog werkt. Ook heeft Haijo van het kleinste huisje een binnenmuur reeds opengebroken en hebben we gezien dat de status daarvan nog goed is. Er moet hier en daar een balk en een kozijn vervangen worden maar de basis is goed. We hebben plannen om van het voorjaar eerst dit kleinste huisje gereed te maken voor de verhuur. 

Ook hebben we triest nieuws over onze grote vriend, onze Beagle Jack. Helaas hebben we een paar weken geleden, afscheid van hem moeten nemen. Jack was al lang ziek, hij had een aangeboren leverafwijking. Dit was gelukkig met medicatie en speciaal voer wel onder controle maar daar kwam in 2019 ook nog epilepsie bij. Deze aanvallen werden steeds meer en heftiger waardoor hij aan de medicatie moest. Het vervelende was alleen dat deze medicatie weer slecht was voor zijn lever. We hebben de medicatie voor de epilepsie in november weer moeten verhogen omdat hij anders niet kon functioneren. Het was kiezen uit 2 kwaden en uiteindelijk heeft hij hersenschade opgelopen door ammoniak in zijn hersens, door leverfalen. We hebben hem dus op een leeftijd van 7,5 jaar moeten laten gaan. En natuurlijk zijn we daar ongelooflijk verdrietig over. Maar hij was de laatste dagen zo ziek dat dit het beste voor hem was. En dan is het huis wel heel erg leeg.

Omdat we nu eigenlijk altijd thuis zijn en aan het bos wonen hebben we besloten dat we wel heel graag snel weer een hondje willen. Een hond hoort gewoon bij ons. Na een kleine zoektocht hebben we op Linda’s verjaardag (30-1), kennis gemaakt met Bobby. Het is een kruising tussen 4 rassen en dus een echte asbak maar hij zal een mooi middenmaatje hond worden. We gaan hem 6 februari ophalen en bereiden ons dus nu weer voor op een pup in huis. Dat is weer positief.

En met positief sluiten we dit blog af want afgelopen week kwam, na 14 weken wachten, ook eindelijk ons persoonsnummer binnen. Wat zijn we daar blij mee want zonder dit nummer kunnen we veel zaken niet regelen. Dit kan nu gelukkig wel en ook het regelen kan nu beginnen. We krijgen het dus druk de komende weken. In ons volgende blog zullen we je hierover weer bijpraten. Hou ons in de gaten! 

nl_NLNederlands